• Leren in de praktijk
  • Herkenbare,<br />lokale verkeerssituaties
  • VerkeersLokaal<br />meer dan 8000 vragen…<br />nu ook in het Engels
  • Een veilige<br />woon - schoolroute
  • Leren in de praktijk

Leren in de praktijk

Samen de straat opgaan initieert een leerproces over het verkeer, de verkeersborden en -regels, de houding op straat en de mate waarin weggebruikers met elkaar rekening houden.

VerkeersLokaal verzorgt praktijklessen op basis van een op maat gemaakte verkeerseducatieve route en confronteert kinderen zo met de verkeersrealiteit. De ‘geprikte’ gevaarlijke punten in de woon-schoolomgeving van de leerlingen dienen hierbij als input.


<-- terug

Herkenbare,
lokale verkeerssituaties

In VerkeersLokaal zijn honderden verkeersquizzen opgenomen die gemaakt zijn in heel veel verschillende gemeenten in Nederland, en er komen er steeds meer bij!

Een lokale quiz bestaat uit 20 vragen over verkeerssituaties die leerlingen dagelijks tegenkomen op hun route naar school, op weg naar het sportveld of het winkelcentrum.

Met foto’s uit de eigen wijk of schoolomgeving.


<-- terug

VerkeersLokaal
meer dan 8000 vragen…
nu ook in het Engels

VerkeersLokaal is een digitale leeromgeving voor brugklassers en basisschoolleerlingen in de bovenbouw met meer dan 8000 vragen over verkeerssituaties die zij dagelijks tegenkomen.

VerkeersLokaal is interactief en heel eenvoudig in te zetten, zowel op school als thuis.
Tientallen vragen zijn nu ook in het Engels te maken.


<-- terug

Een veilige
woon - schoolroute

Leerlingen bewust maken van de verkeers(onveilige) situaties in hun eigen woon-schoolomgeving draagt bij aan een grotere verkeersveiligheid.

In VerkeersLokaal kunnen leerlingen hun dagelijkse loop- of fietsroute naar school aangeven. Punten die zij als moeilijk of gevaarlijk ervaren worden ‘geprikt’ en voorzien van commentaar.


<-- terug

Corona nieuws

Sinds de sluiting van de scholen als gevolg van het Corona-virus staan leerkrachten en onderwijsmedewerkers voor een enorme uitdaging. Onder deze bijzondere omstandigheden willen wij als specialist in online verkeerseducatie ons steentje bijdragen. Alle scholen in Nederland kunnen tot het einde van het schooljaar gratis gebruik maken van VerkeersLokaal. Op onze site zijn heel veel verkeersquizzen te maken. Gemakkelijk in te zetten voor leerlingen in groep 6, 7 en 8.

 

Gratis account aanmaken

Er is weinig voor nodig om de leerlingen snel aan de slag te laten gaan.

Klik hier om jullie school vandaag nog aan te melden.
Voor een korte instructie klik hier.